Daca vreti sa primiti anunt , de fiecare data cand apare cate o stire in lumea ufologiei , introduce-ti e-mailul in newslatter-ul de mai jos

 

        

Subscribe

Unsubscribe

 

 

      

 

     

Numar de accesari

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

                                                                               

 

 

Propulsia cu PLASMA      

 

Inca din anii '80 pe vremea administratiei Regan, SUA cheltuia 35 de milioane $ PE ZI pentru programe de inarmare si dezvoltarea de noi tehnologii. Una dintre ele este motorul cu jet de plasma Stiati ca cea mai mare parte a materiei din univers este in stadiul de plasma !  Daca intr-un articol publicat recent de NASA se spune ca va fi operational in spatiu in 2004, asta inseamna ca el este deja construit si functional. Folosind moatoare de racheta clasice o calatorie spre Marte ar dura peste 10 luni. Folosind motoare cu propulsie cu plama, o racheta cintarind 100 de tone, ar putea face voiajul in numai 3 luni.Avanatajul este evident ! Mai putin timp in spatiu inseamna pe linga o incarcatura mai mica de alimente, combustibil, apa, oxigen si un timp mai scurt de expunere a cosmonautilor la radiatia cosmica. NASA a declarat ca va incepe testarea in spatiu a motorului cu jet de plasma in 2004. Cea mai mare problema tehnologica (vezi desenul) in construirea unui motor cu jet de plasma este alegerea materialelor. Jetul de plasma este incalzit la temperaturi similare cu cele de la suprafata Soarelui ! Nici un material nu poate rezista la o asemenea temperatura ridicata. Ar exploda si s-ar volatiliza instantaneu. Secretul este ca plasma nu vine de fapt in contact cu nici un material, ci este sustinuta intr-un puternic cimp magnetic. Nu va suna asta ca… un Force Field ? Un asemenea cimp magnetic a fost realizat dupa aproape 30 de ani de cercetare folosind magneti utilizind fenomenul de superconductibilitate. Motorul este realizat si se cheama in original Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket (VASIMR). Foloseste ca principal combustibil Hidrogenul si este in principiu alcatuit din 3 compartimente magnetice. In primul hidrogenul este injectat si ionizat, in al doilea este incalzit utilizind unde radio de o anumita frecventa (ceva similar cu tehnologia de microwave) iar in al treilea compartiment, jetul superfierbinte este trecut printr-o duza si aruncat in spatiu. Interesant este ca motorul cu jet de plasma produce de asemenea un mic cimp gravitational in jurul lui ceea ce este o buna aplicatie pentru oameni in Cosmos. Reducind din efetele imponderabilitatzii asupra organismului uman.

 

 

 

Monstrul din lacul Okanagan 

 

Un alt sarpe de apa a fost vazut īncepānd cu anul 1700 cam de 200 de ori īn Lacul Okanagan din Columbia Britanica (Canada). Destul de ciudat ca acest monstru īsi datoreaza numele unui cāntec de varieteé din anul 1924 cu numele "The Ogo-Pogo - The Funny Fox-Trot" īn care este vorba de un monstru din hindustan care cānta la banjo. Desi botezat asa de tārziu monstrul este cunoscut si de indienii Okanakane si care l-au denumit Naitaka (Monstrul lacului). Faptura este descrisa ca fiind de forma unui sarpe cu capul asemanator cu acela al unei oi. Miscarile sale sunt ondulate dar spre deosebire de serpi nu pe orizontala ci pe verticala. Unele observatii descriu si o coada in forma de furca. Īn anul 1949, Leslie Kerry din Montreal a declarat ca a vazut din barca creatura īn apele lacului. Sotia sa care statea la malul lacului a īntarit declaratia acestuia. O alta semnalare (facuta īnsa īn direct contact?) dateaza din anul 1974 cānd B. Clark īnota īn apele sudice ale lacului. Aceasta a simtit la picioarele ei cava miscāndu-se si apoi a vazut o bucla de 2,5 m lunga si 1,2 m īnalta care iesea din apa. Pentru ca apa lacului era foarte clara ea a reusit sa vada si corpul de culoare gri īnchis cu o coada īn forma de furca orizontala asemanatoare cu cea a unei balene care se afla la cca 1,5 - 3 m īnapoia buclei.

 

                   

Poze cu Ogopogo?...

 

Faptura pare sa fi avut cca 7,6 - 9 m iar latimea ei īntre 0,9 - 1,2 m. Pielea fapturii era neteda si fara par si nu poate fi īn nici un caz peste sau reptila. Īn cel mai bun caz o balena dar dupa cum se stie asemenea balene cu corpul īngust si de forma unui sarpe nu exista. Descrierea īnsa i-a dus pe criptozoologi cu gāndul la zeuglodoni(balene arhaice), care sunt fapturi oficial disparute de mii de ani. Aceste balene īn forma de sarpe, spre deosebire de tipari si de serpii de apa, se deplaseaza cu miscari verticale īn apa la fel cu alte mamifere si au coada amplasata orizontal.

 

 

Cauta pe Web :
Cauta prin :